Certificering af babynest

Om Gots certificering

Gots certificering af babynest, viser at produktets tekstil lever op til de standarter og krav som GOTS stiller producenten af tekstilvaren. De Babynest som har fået GOTS-certificering, støtter dermed hele forsyningskæden af økologisk stof, helt fra råvare til det færdige produkt.

Miljøkriterier

De miljøkriterier GOTS stiller er, at alle deres aktører overholder et miljøhensyn på alle fremstillingens stadier. Producenterne må bl.a. ikke benytte sig af giftige tungmetaller, aromatiske opløsningsmidler, funktionelle nanopartikler, GMO og dens enzymer. Derudover skal produkterne være produceret uden blegemiddel og med fokus på at reducere spild fra produktionen.

De babynets som får miljømærket, skal endvidere testes for deres tekniske kvalitet, hvor der bliver set nærmere på om stoffet kan tåle sved, lys, vask og om stoffet krymper efter vask osv. Herefter vurderes det om produktet lever op til GOTS krav til tekstile varer.

Hvis miljømærket indgår på et babynest, betyder dette også at de sociale krav for tekstilerne på produktet er opfyldt. De sociale krav er at medarbejderne som har været med til at producere produktet, arbejder under sikre forhold og at der er tale om lovlig beskæftigelse – Herunder ingen børnearbejde, begrænsede arbejdstider og ingen forskelsbehandling på arbejdspladsen.

GOTS certificering – Krav til indholdsstoffer

Tekstil som har GOTS-certificering skal bestå af mindst 70% økologiske fibre som er certificeret af GOTS, og max 30% som ikke er økologiske fibre. Indholdet af syntetiske fibre i stoffet må ikke overstige 10%, ellers bliver produktet kasseret og produktet får ikke miljømærket fra GOTS.

Du kan læse meget mere på GOTS egen hjemmeside. hvis du vil vide mere så klik her

Derfor skal du kigge efter GOTS-certifikatet når du handler Babynest og babyprodukter

  • Du støtter økologiske produkter, som er fremstille med hensyn til miljøet
  • Du skåner dit barn for syntetiske bindemidler, farvestoffer, hjælpestoffer og andre kemikalier
  • Du hjælper til at øge fokusset på sociale minimumskriterier for virksomheder, herunder bekæmpelsen af børnearbejde og umenneskelig behandling på arbejdspladserne

Find babynest forhandlere af GOTS-cesticiseret babynest

Del vores hjemmeside på: