Materialer i babynest

Materialer i babynest.

Det er en god idé at være opmærksom på materialer i babynest når man overvejer at købe babyreder. Det kan være alt fra økologisk certificerede babynests til almindelig bomuld. Vi har lavet en liste over de forskellige materialer i babynest.

Stoffet

Stoffet på en babynest er i rigtig mange tilfælde lavet af økologisk fremstillet bomuld, hvilket betyder, at der er tilsat færre kemikalier. Derfor er sandsynligheden for, at din baby udvikler allergi mindre. Det økologiske bomuld på babynesten er oftest certificeret af GOTS (The Global Organnic Textile Standard) Ser mere om GOTS-certificering her.

Pudekanten

Pudekant af Kapok uld

Kapok uld vokser i kapsler på kapoktræet, som er en naturfiber, der er fremskaffet af frøhår. Uldet som kommer ud af disse kapsler, har en silkeagtig følelse og er derfor god til dyner og puder. De babynest, hvor pudekanten er lavet af kapokuld, er yderst populære. Dette er blandt andet på grund af, at kapok uld er 100% økologisk og skader derfor ikke miljøet. Derudover er kapok temperaturregulerende, hvilket skaber den bedst mulige temperatur i din babynest.

Uldet er antibakterielt, som indeholder antimikrofiber. Dette gør, at man undgår at støvmider former og formere sig i babynesten. Kapok er et bitterstof, som er allergivenligt og kan derfor anbefales, hvis dit barn er allergisk overfor støv.

Pudekant af polyester

Det er oplagt at benytte sig af polyester i babynest, da ”uldet” er hydrofobt og er i høj grad vandafvisende. Materialet er let og holdbart, som holder godt på varmen, i forhold til materialets luftighed. Polyester er blødt og kan anbefales, hvis dit barn IKKE har allergi overfor støv.

Pudekant af Frossflakes

Nogle enkelte producenter af babynest, benytter sig af Frossflakes i pudekanten. Denne type fyld er opfundet i Danmark og er miljøvendelig. Frossflakes pudekanter holder på luften i materialets luftlommer og er behageligt at ligge op ad. Materialet er temperaturregulerende og danner derved den bedste temperatur i din babyrede. Frossflakes er allergivendelig og kan anbefales hvis dit barn har allergi overfor støv. De pudekanter der er lavet af Frossflakes har den mulighed, at de kan blive vaske på 60 grader, uden at miste fyldes volumen. Generelt er Frossflakes et godt valg til puder og er et nemt materiale at vedligeholde, man skal blot ryste pudekanten efter vask.

Madrassen

Madrasserne i de forskellige babynester er typisk lavet af polyurethane foam. Polyurethane foam er fremstillet ud fra syntetiske materialer, der tilføjer den blødhed og komfort, som forbrugerne efterspørger i en babynest.

Mange almindelige senge madrasser er lavet af de samme komponenter, som polyurethane foam, heriblandt det kendte memory foam. Der er dog tilsat flere kemikalierne til at øge blødheden i memory foam madrassen og er derfor en af grundene til, at man sjældent benytter memory form i babynester.

Ved polyurehane madrasser skal man være omhyggelig ved rengøring. Læs mere om rengøring af madrassen under kategorien vedligeholdelse af babynest.


Læs mere om babynest  på vores forside, eller find babynest forhandlere som sælger babynest af kapok, frossflakes eller polyester pudekante

Del vores hjemmeside på:

Få nyttig viden omkring babynests!

POST A COMMENT