Blog

HomeAlle indlægVedligeholdelse af Babynest

Vedligeholdelse af Babynest

Denne artikel handler om vedligeholdelse af babynest, hvor meget der skal gøres, for at du sikrer at babynesten holder længst muligt.

Vedligeholdelsen af din babynest er vigtig, derfor giver vi dig hermed 4 gode tips til, hvordan du nemt og enkelt kan rengøre din babynest, så den bliver som ny!

Vigtigheden i vedligeholdelse af babynest!

En vigtig del af vedligeholdelse af babynest, er rengøringen af produktet. Mange som køber den populære babynest, er interesseret i at vide, hvordan man vasker og vedligeholder produktet. Nu er der en guide til, hvordan man skal rengøre sin babynest.

1. Kan babynest vaskes?

Langt de fleste babyreder er lavet af økologisk- eller almindelig bomuld, som kan tages af madrassen og vaskes i vaskemaskinen. Det eneste man gør er, at tage stoffet af reden og smid det i vaskemaskinen. Det anbefales at vaske reden i 30 – 40 grader, men vær opmærksom på hvad der står netop på din babynest, for i nogle tilfælde kan reden tåle helt op til 60 grader. I nogle tilfælde er det ikke muligt at tage stoffet af pudekanten, men puderne kan stadig vaskes og fyldet bevarer stadig f

ormen efter en tur i vaskemaskinen.

Dog skal man være opmærksom på hvad pudekanten er lavet af. Hvis puden er lavet af det økologiske Kapok uld, så kan det være svært at folde reden sammen og putte den i vaskemaskinen. Kapok pudekanter er lavet mere kompakt og er derfor mere stiv. Så hvis din vaskemaskine er lille, så kan det være svært at få reden ind.

 

2. Vær opmærksom på madrassen

Mange babyreder er lavet af en eller anden form for skummadrasser, og man kan ødelægge madrassens struktur hvis den kommer i vaskemaskinen. Den mest almindelig skummadras, som bliver benyttet i babynest, er polyurethane foam, som ikke tåler vask. For at rengøre madrassen skal man blot tage den ud af stoffet og vaske den i hånden.

Et godt råd til når man skal rengøre madrassen er, at man starter med at støvsuge madrassen. Herefter blander man helt normal hvid eddike med vand i en sprøjteflaske (50/50) og sprøjter det let på madrassen for desinficering. Herefter tørrer man madrassen af med en våd lunken klud og vupti, så er madrassen rengjort.

 

3. Tørring af babynest efter rengøring

Efter man har vasket stoffet og puderne på babyreden, kan man smide begge dele i tørretumbleren. Lige når tørretumbleren er færdig med at tørre, skal man tage stoffet og puderne ud relativt hurtigt efter, for at undgå, at stoffet og puderne ligger op ad de varme sider i tørretumbleren. Man skal være opmærksom på madrassen – den tåler ikke tørretumbleren! For at tørre madrassen efter rengøringen skal madrassen blot lufttørres.

 

4. Inden man tager babyreden i brug igen

Når babyreden er færdig med at tørre, skal man ryste pudekanten for at få indholdet i puderne ligeligt fordelt rundt om reden, og for at bibeholde pudens volumen. Til sidst mangler man bare og sætte madrassen på plads og din babynest er nu så god som ny.


Læs mere om babynest 

Del vores hjemmeside på:

Få nyttig viden omkring babynests!

POST A COMMENT